Desatomitzar l’aprenentatge de les matemàtiques

De betacamp wiki
La revisió el 09:11, 31 ago 2015 per Andrea (Discussió | contribucions) (Tot gira)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Persones participants[modifica]

Marta Adan
Sergi Bertran
Beatriz Briones
Jordi Font
Abraham de la Fuente
Tresa Marimon
Octavi Martí
Laura Morera
Andrea Richter
Jordi Sanz

Motivació[modifica]

Sovint ens trobem en que l'ensenyament està encapsulat en matèries i dins d'aquestes matèries tenim temes i subtemes, de manera que els continguts queden aïllats de la realitat i no estan connectats entre ells, implicant la pèrdua de significat.

Ens interessa dissenyar activitats basades en la resolució de problemes que ens donen una visió més transversal dels continguts, combinant conceptes i representacions de diferents blocs temàtics.

Referències[modifica]

Aquí podeu trobar materials de matemàtiques en forma d'unitats didàctiques que representen un intent de desatomitzar algunes parts del currículum de matemàtiques. Per consultar-lo, el millor és obrir l'arxiu de la programació, perquè des de allà es poden veure els links a tot el material de manera més o menys ordenades. Sobretot, 1r i 2n d'ESO estan bastant acabades.

Si, per exemple, vols consultar la programació de primer d'ESO, has d'entrar a la carpeta E1 (2n d'ESO seria E2, etc.) i obrir l'arxiu E1-UNIVERSAL. També pots entrar directament a la carpeta de materials, però allà encara no estan les coses del tot endreçades:

https://drive.google.com/open?id=0BzJ1kTEuC9l1dy1ib2F6N2lWVUk

Produccions[modifica]

Hem estat treballant en diferents línies:

Tot gira[modifica]

A partir d'una animació (http://33.media.tumblr.com/8907d2497f36fc22759427a4176d7a5a/tumblr_nn4hf0T0JT1uo9949o1_500.gif) que ens va semblar inspiradora i amb potencial, hem fet una investigació de les possibles aplicacions a l'aula i de les matemàtiques que hi podem trobar.

Llibre GeoGebra de suport per a investigar: http://tube.geogebra.org/b/1534463#

Plantant llavors[modifica]

Hem generat un debat ric sobre el concepte de desatomització, i l'objectiu que persegueix. A partir d'aqui, hem identificat oportunitats de desatomització, i compartit activitats que algun de nosaltres a treballat a l'aula amb èxit. D'aquestes llavors, ben aviat en veurem els fruits, que compartirem amb tots vosaltres.

Imatges del procés de treball[modifica]