Incom

De betacamp wiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Software.jpg

El projecte IndComp té per objectiu extreure informació rellevant d'avaluació formativa a partir de les notes numèriques de l'alumnat.

El projecte es basa en el programa IndComp, un fitxer Calc (l'Excel d'Open Office) en el que cada professor pot enganxar les notes que obté cada alumne per a cada activitat i quantificar de manera aproximada quina aportació fa cada activitat a diversos ítems (competències bàsiques, nivells de procés d'aprenentatge, criteris d'avaluació...).

Partint d'aquestes dades, el programa permet obtenir per una banda una valoració a nivell individual i de grup de cada CCBB i criteri d'avaluació (incloent butlletins de notes que ofereixin informació amb valor formatiu i notes per competències) i per un altra banda proporcionar eines per a valorar la nostra pràctica com a professors: Quines CCBB treballem? Estem realment avaluant tots els criteris que ens hem proposat? ...

El programa està pensat per a fer-lo servir en grups de 2 o 3 professors, o per un equip docent sencer i provoca la discussió i canvi en la pràctica a partir del que ja s'està fent.

El programa és de descàrrega lliure i gratuïta i inclou indicacions sobre com s'ha fet i funciona perquè cada usuari el pugui adaptar al seu gust. S'està duent a terme un pla pilot d'aplicació com a eina d'avaluació i qualificació en 2 instituts al que es pot participar, si es vol, en el marc d'un taller de formació.

Per a més informació o descarregar el programa i el seu manual, a:

https://projecteindcomp.wordpress.com/descarregues/

Publicacions

  • Proyecto IndComp: una experiencia hacia la evaluación interdisciplinar por competencias. Aula de Secundaria (2015) 11,20-24. Domènech, J., Casas, A.
  • “Lo que no sabemos” y “lo que ya hacemos”: una exploración intercentros para aprender a evaluar y enseñar por competencias. Cuadernos de Pedagogía (2015, en edició). Armengou, M.E., Castillo, J., Costa, M.M., Donat, D., Martí, L., Mediavilla, U.J., Pano, O., Sanz, J., Vázquez, M., Casas, A., Domènech, J.